Ristikkovimma

Minulla on kesäisin tapana tehdä paljon ristikoita samalla kun loikoilen nauttien sonikasta ja vapaapäivistä. Nyt sain kuitenkin ristikkolehden joululahjaksi, ja aloinpa sitten tuossa joulunpyhinä hieman jopa rassailemaan aivojani ja täyttelemään ruudukoita. Hauskaa hommaahan tämä on, ja se ”ahaa” -elämys on kieltämättä ihan siisti kun vihdoin tajuaa sen vaikean kohdan mitä on miettinyt puoli tuntia. Mutta nykyaikana on pakko silti sanoa että ”voihan internetin netti!”.

Minä muistan ajan, kun ratkaisuja piti oikeasti miettiä. Mun äidillä oli sellainen mustakantinen kirja, mikä oli nimeltään jotain ”Ristisanojen henkilöt” tai jotain vastaavaa. Sinne oli listattu julkisuuden henkilöitä sekä etunimi että sukunimi edellä, josko sellaista vaikka ristikossa kysyttiin. Ja sitähän plärättiin jos oli tiukka paikka, ja pienempänä varsinkin oli ainakin kaikki poliitikot ja runoilijat aivan täysin hakusessa. Mutta entäs nyt? Ei muuta ku Googleen! Ja melkeinpä voisin vannoa, että jokaiseen vihjeeseen löydät jonkun vastauksen, jos ei Ratkojista niin sitten joku on jo ehtinyt ihmetellä asiaa vauva.fi -palstalla ja sieltä viimeistään löytää vastauksen jopa elämän tarkoitukseen jos niikseen tulee.

Tässähän on toisaalta vain kyse periaatteesta ja kärsivällisyydestä. Mulla noi menee hieman ristiin: periaatteesta en halua käyttää netin hakuja ristikoiden ratkaisemiseen, mutta jos siellä esimerkiksi kysytään jotain henkilön nimeä jonka TIEDÄN ETTÄ TIEDÄN MUTTA EN MILLÄÄN SAA JUST NYT PÄÄHÄNI, niin saatan olla kärsimätön ja äkkiä googlata sen perhanan etunimen joka pyörii ihan kieleni päällä. Toisaalta, jos kysytään jotain todella outoa, ja saan riville vastauksen mutten tiedä mitä se tarkoittaa (tai onko se edes oikea sana), tarkistan asian netistä. Kyllä on elämä mennyt helpoksi!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s